- Als de portie vis wat dikker is, heeft hij wat extra gaartijd nodig, maar niet de dubbele tijd, want dan droogt hij teveel uit.
- Je kan de zalm met wat kruiden/zout in een ovenschaal leggen. Eventueel met een scheutje olie erover. Als je dit afdekt met aluminiumfolie zal het langer duren voor de zalm gaar is.
- De wilde Alaska zalm is veel steviger van structuur dan de (bijvoorbeeld Noorse) kweekzalm. Dit komt omdat de Alaska zalmen lange afstanden zwemmen in de Pacifische zee voordat ze weer terug gaan naar de geboorteplek waar ze vandaan komen in de rivieren in Alaska. De Noorse kweekzalm hoeft veel minder inspanning te doen .Deze worden gekweekt in kooien in zee.
- De wilde Alaska zalm is veel minder vet dan de Noorse kweekzalm zodat deze “droger” is zeker als je de zalm te lang gaard.
- De wilde zalm kan een ziltige bittere (na)smaak hebben. Dit is iets product eigen en komt vooral naar boven wanneer de vis te lang is gegaard, maar kan ook komen omdat de zalm in aanraking is geweest met afdekkend aluminiumfolie,waardoor je een soort ijzersmaak krijgt.
And the winner is.....
KWEEKZALM uit NOORWEGEN
Voor zover ik weet is deze zalm zowel van het merk Queens als van het merk AH verkrijgbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten